Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

"Promo" Vichy - "Έξυπνοι" συνάδελφοι...

-30%... ???
Έδω και περίπου 20 ημέρες νομίζω , ξεκίνησε το barrage έκπτωσης της Vichy.. Ας δούμε πως λειτουργεί

Αρχική καθαρή λιανική τιμή Liftactiv=31E - Φπα=  25,20
                                                                   Αγορά= 18,26
                                              Προ φόρων κέρδος= 6,94


Επειδή η τιμή μιας κρέμας στα 31 ευρώ ίσως θεωρηθεί ακριβή, η L'oreal λέει  "ας κάνω μια μείωση της τιμής κατα -20%, για να κάνω την κρέμα μου πιο ελκυστική στο καταναλωτικό κοινό, για μια περίοδο...  ΔΕ με συμφέρει να ρίξω ωστόσο επίσημα την τιμή γιατί, δημιουργώντας δεδομένο, θα έχω πτώση εσόδων, οπότε θα το κάνω ωs promo. Μήπως όμως θα μπορούσε κ ο φαρμακοποιός , να χάσει λίγο κ αυτος??" Οπότε πάει στον κύριο Μάκη κ του λέει:
-  "Τάκη θα μειώσω εγώ την τιμή κατά 20%, αλλά θα βάλεις κ εσύ ένα 10% από την τσέπη σου, οκ?"
-  "Όπα, απαντάει ο businessman, κ εγώ τι θα κερδίσω? Κάνει τους υπολογισμούς ο κύριος Μάκης κ βλέπει  
                                                 Νέα Καθαρή λιανική τιμή - ΦΠΑ= 25,2 -30%=  17,64
                                                              Νέα αγορά                      =18,26-20%=  14,60
                                                     Νέο προ φόρων κέρδος          = 17,64-14,60= 3,04
Πτώση κέρδους 56%
Ουσιαστικά έτσι πουλάω ένα προιόν με 15% κέρδος επί της λιανικής (με ΦΠΑ) , κ αν συνυπολογίσω τα λειτουργικά μου έξοδα (περίπου 11% επί του τζίρου), δουλεύω για ένα 4%!

-Απαντάει η L'oreal: " Έλα ρε πως κάνεις έτσι, θα σου δώσω κ άλλο ποσοστό έκπτωσςη επι του τιμολογίου , επειδή μου κάνεις μεγάλο τζίρο κ επειδή η παραγγελία σου θα είναι μεγάλη..
Μπαίνει σε σκέψεις o Kos Μάκης.. Ναι, είναι κ η έκπτωση επι του τιμολογίου γιατι θα STOCKαρω πολύ. (Stock = εμπόρευμα που κάθεται στο ράφι μερικές φορές= πεταμένα χρήματα  ή χρήματα που κάθονται).. Κ πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη σκέψη του , του έρχεται η άλλη ιδέα στο μυαλο:
Αν εγώ πουλήσω 30% πιο φθηνά, θα ψωνίσουν όλοι από εμένα, θα πάρω την πελατεία των συναδέλφων, κ αντί να πουλήσω μια κρέμα, θα πουλήσω τρεις κ θα είμαι κερδισμένος..  Κ αρχίζει κ τρίβει τα χέρια του απο τη χαρά ο κος Μάκης κ κλείνει τη συμφωνία..
Ωστόσο, η L'OREAL έκανε την ίδια κουβεντα κ με τον γείτονα του τον Γιάννη, κ με τον Κωστα, κ με την Ελένη κ με τη Μαρία κ με τον Παναγιώτη... Κ αυτοί,παρόλο που  τις προηγούμενες φορές είχαν αρνηθεί, τώρα είπαν κ αυτοί ΝΑΙ, ίσως γιατί κάποιοι το ήθελαν κ σκέφτηκαν σαν τον κο Μακη, ενώ οι υπόλοιποι γιατι είναι διατεθιμένοι να πουλήσουν έστω κ με χασούρα, παρά να χάσουν τον πελάτη.. Κ όλοι στην γειτονία έχουν -30% κ όλοι έχουν πάλι τους ΙΔΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.
Συμπέρασμα: α) ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΕΡΔΟΣ 56%
                        β) ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΜΕ-30%, Κ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
                       γ) Η VICHY ΞΕΣΤΟΚΑΡΕ ΑΝΕΤΑ Κ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ,  ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΟΚΑΡΑΝ, Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ "ΔΙΝΕΤΑΙ" ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ -30%

Το ίδιο γίνεται κ από τις άλλες εταιρίες, το όνομα της Vichy ήταν συμπτωματικό λόγω τρέχουσας προσφοράς, Ίδια ακριβώς είναι κ η συμπεριφορά κάποιοων συναδέλφων που ξεκίνησαν κάνοντας εκπτώσεις στα φάρμακα, αφήνουν τους σταυρούς ανοιχτούς..... Δε χρειάζεται ιδιαίτερη μαγκια να αφήσεις τον διακόπτη απο το σταυρό πάνω,να βγάλεις μια παράνομη πινακίδα, ούτε να ακολουθήσεις στην έκπτωση έναν συνάδελφο...Σήμερα το κάνεις εσύ, αυριο εγώ, μεθαύριο αυτός μέχρι να γίνει δεδομένο πλεον... Όλοι μπορούμε να το κάνουμε, το ζήτημα είναι να σκεφτόμαστε πιο ώριμα πριν το κάνουμε

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Φέσι "επαγγελματικό"



Η προχορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις είναι καθημερινότητα για το ελληνικό τουλάχιστον φαρμακείο. Τι σημαίνει στην πράξη αυτό; Έρχεται ο ασθενής στο φαρμακείο και ζητάει το φαρμακο της πίεσης που για κάποιο λόγο του τελείωσε, οπότε του το προχορηγούμε (χορηγούμε πριν την έκδοση συνταγής από το γιατρό), ξεκολλώντας το κουπόνι, το οποίο και…!
Το βιβλίο προχορήγησης φαρμάκων πρωτοεμφανίστηκε το 1996 κάπως έτσι…

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Στο 6,5% από 11% μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ στα φάρμακα!

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=89519
Σημαντικές μειώσεις στις τιμές πώλησης των φαρμάκων πρόκειται να επιφέρει η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ από το 11% στο 6,5% που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τις «Ι»  την μετάταξη των φαρμάκων σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2011.
Εκτός από τα φάρμακα σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ  6,5% υποχωρούν επίσης οι τουριστικές – ξενοδοχειακές υπηρεσίες  αλλά και μιά σειρά από τρόφιμα και υπηρεσίες που συνιστούν το καλάθι της νοικοκυράς.

Αντίθετα ανατιμήσεις έρχονται  για μια  σειρά προϊόντων ( όπως είναι το χαβιάρι, τα είδη νετελικατέσεν κλπ) τα οποία θα «μετακομίσουν» σε υψηλότερο  συντελεστή ΦΠΑ. Δηλαδή από το 11% στο 23%. Το ίδιο θα συμβεί και για τα προιόντα τα οποία σήμερα ενώ σήμερα επιβαρύνονται μνε ΦΠΑ 11% από τιν 1η Ιανουαρίου του 2011 θα περάσουν σε ΦΠΑ 13%.

Με αυτό το σύστημα στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν να τονώσουν τις εισπράξεις κατά  450 εκατ. ευρώ.  Τα υπόλοιπα 550 εκατ. ευρώ, καθώς ο αρχικός στόχος ήταν 1 δισ. ευρώ, θα καλυφθεί από άλλα μέτρα όπως:

• Η  εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, με απόδοση περίπου 300 εκατ. ευρώ.

• Οι σαρωτικές επεμβάσεις στις ΔΕΚΟ, που θα περιλαμβάνουν μείωση αποδοχών συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, καθώς και συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων και οργανισμών που μπορεί να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση δαπανών ακόμα και 1-1,5 δισ. ευρώ, χωρίς να έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά ακόμα και το ενδεχόμενο των απολύσεων, ενώ οι μετατάξεις θεωρούνται ως «σίγουρη» λύση.

•  Το μεγάλο «μαχαίρι» που θα μπει στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες νοσοκομείων και Ασφαλιστικών Ταμείων, που μπορεί να εξοικονομήσουν πόρους 1,5-1,8 δισ. ευρώ.

•  Το νέο κόψιμο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300 εκατ. ευρώ.

• Την πρόσθετη μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ των καταναλωτικών δαπανών.

•  Τη μείωση κατά 500 εκατ. ευρώ των καταπτώσεων από εγγυήσεις του δημοσίου, καθώς εκτιμούν ότι το «μάζεμα» τις περιορίζει στο 1 δισ. ευρώ από 1,5 δισ. ευρώ αρχικώς.

Μ. Χριστοδούλου

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ανοιχτά και το Σάββατο το 20% των φαρμακείων της χώρας


Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Δεκεμβρίου ο νόμος που προβλέπει ότι κάθε Σάββατο, το 20% των φαρμακείων θα λειτουργούν κανονικά.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, αν δεν υπάρξει ικανοποίηση στην εξυπηρέτηση του κόσμου, θα γίνει νέα διαπραγμάτευση

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :
ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ ΜΕ 370,000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2 ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΝΑ... ΑΛΛΑ Ο ΕΛΒΕΤΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ Κ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ! ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ? ΓΙΑ ΜΕΝΑ 2 ΕΚΔΟΧΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:
Α)ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Κ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ.. ΑΝ Ο Κος ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Κ Ο Κος ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ.Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΤΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ Κ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ
Β)ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΟ. ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ Κ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ, ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ. ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ HONDOS CENTER, ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ ΠΑΜΑΚ Κ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕ. ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ.. ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ Κ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.
ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΑΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ? ΙΣΩΣ ΠΟΥΛΗΣΩ ΛΙΓΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?(ΑΝ Κ TH ΚΑΘΕ VICHY,ROC, ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΑΛΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ)
ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΩ: ΚΟΣΤΟΣ ΗΛ.ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΜΙΣΘΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
(εκτός αν από τη μια εγώ να βγάζω κάτι παραπάνω κ σε αυτόν να μη δίνω τίποτα!!!), ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ(οι περισσότερο γκρινιάριδες πελάτες είναι οι δημόσοι υπάλληλοι!!!!) ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Κ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ 40ΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ 24ΩΡΕΣ/ΗΜΕΡΑ....

Στα Τρίκαλα τουλάχιστον, φροντίζουμε το καλοκαίρι παίρνουμε υποχρεωτικά 3 εβδομάδες άδεια. Ζούμε ανθρώπινα , κάνουμε τις διακοπές μας. Οφείλω να σεβαστώ κάθε απόφαση συναδέλφου να μην κλείσει, αλλά είναι υποχρεωμένος βάσει νόμου να είναι ο ίδιος πάντα στη θέση του ή όταν απουσιάζει να αφήσει άτομο που πλήρει τις ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ , αντικαταστάτη , έπειτα απο γνωστοποίηση στην αρμόδια Νομαρχία... Ειδάλλως, αν εμείς κάνουμε τις διακοπές μας , κ αφήνουμε εναν απλό υπάλληλο στη θέση, δε βλέπω το λόγο να μην έρθουν κ τα Boots στην Ελλάδα. Ο αγώνας πρέπει να είναι ομαδικός, με προτεραιότητα στην επιβίωση των μικρών φαρμακείων, κ όχι στον (αθέμιτο τις περισσότερες φορές) ανταγωνισμό κάποιων ΕΜΠΟΡΩΝ.

ΟΠΑΔ: Διευκρινιστική Ελεγκτική οδηγία - Εγκύκλιος σχετικά με την αποζημίωση συνταγών γαληνικών σκευασμάτων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Ο,Π.Α.Δ.) (Ν.Π.Δ,Δ.)

Αθήνα, 7 /10 / 2010
Αρ. Πρωτ.: Δ2γ/οικ. 32323
Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ, ΕΛΕΓΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση   : Μακεδονίας 8, Αθήνα
Ταχ. Κώδ.    : 104 33
Πληροφορίες: Λεχουρίτης Γεώργιος
Τηλέφωνα    : 210 8208803 begin_of_the_skype_highlighting              210 8208803      end_of_the_skype_highlighting
URL: www.opad.gr
e-Mail : d2c@opad.gr
ΘΕΜΑ: «Διευκρινιστική Ελεγκτική οδηγία - Εγκύκλιος σχετικά με την αποζημίωση συνταγών γαληνικών σκευασμάτων»
Σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. του Οργανισμού, κατά τη συνεδρίαση του στις 31/8/10 (αριθ. πρακτικού 395/31-08-2010 (θέμα 34)), αποφάσισε για τα παρακάτω:
Προκειμένου να αναγνωρίζεται η δαπάνη συνταγών που περιλαμβάνουν γαληνικά σκευάσματα κρίνεται απαραίτητη η επισύναψη φωτοαντιγράφων των τιμολογίων αγοράς των ουσιών, που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των συγκεκριμένων σκευασμάτων και οι οποίες δεν διαθέτουν ταινία γνησιότητας με αναγραφόμενη τιμή. Η εν λόγω εγκύκλιος έχει ημερομηνία έναρξης ισχύος την 01/12/2010.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Συνάντηση Λοβέρδου με φαρμακοποιούς

 Κλιμακούμενες εκπτώσεις καλούνται να κάνουν οι φαρμακοποιοί ανάλογα με το τζίρο τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον τα ταμεία θα τους εξοφλούν σε πραγματικό χρόνο.

    Ήδη, ισχύει το ποσοστό του 3% επί της λιανικής τιμής των φαρμάκων για τη φαρμακοβιομηχανία, ενώ οι φαρμακοποιοί φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν έκπτωση της τάξης του 1%, παρότι δεν αποκλείεται το ποσοστό αυτό να είναι υψηλότερο, εφόσον απαιτηθεί από το Υπουργείο Υγείας.

    Ωστόσο, οι ενώσεις των φαρμακοποιών που συνάντησαν σήμερα τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, δεν διαπραγματεύονται καμία μείωση στο ποσοστό κέρδους τους, το οποίο είναι σήμερα 23,8%, καθώς αυτό θα ήταν, όπως είπαν, κόκκινη γραμμή και αιτία πολέμου.

    Για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, ο υπουργός Υγείας τους εξήγησε ότι έχουμε 12.000 φαρμακεία στην Ελλάδα περισσότερα, αναλογικά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και κατέληξε λέγοντας τι νόημα θα είχε η απελευθέρωση.

    Όσον αφορά το ωράριο των φαρμακείων, από την 1η Δεκεμβρίου, θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει ότι θα είναι ανοιχτά το 20% των φαρμακείων κάθε Σάββατο.

    Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε στους φαρμακοποιούς ότι στόχος είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και είπε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να εξοφληθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τον ΟΠΑΔ , ο οποίος εκτιμάται ότι τους οφείλει πάνω από 400 εκατ. ευρώ.

    Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λ. Κατσέλη ανέφερε ότι το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης μπορεί να μειωθεί κατά 1,5 δισ. ευρώ το 2011 σε σύγκριση με εφέτος, με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, μετά τη συνεργασία της με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τον νέο προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.

    Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Περικοπές συνταγών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) ενημερώνει (8/11/2010) σχετικά με περικοπές συνταγών από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:

«Από την Κεντρική Μονάδα ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, ξεκίνησε ήδη η αποστολή στους φαρμακοποιούς των συνταγών που έχουν περικοπεί. H πλειοψηφία των περικοπών αυτών οφείλεται στα εξής:
1. Αθεώρητες συνταγές άνω των 150€.
2. Αθεώρητες δίμηνες συνταγές.
3. Λάθος κοστολόγηση φαρμάκων.
4. Έλλειψη συνοδευτικών γνωματεύσεων όπου αυτές απαιτούνται.
5. Αθεώρητες συνταγές οι οποίες έχουν συνταγογραφηθεί από ελεγκτή γιατρό.
6. Αθεώρητες συνταγές του Ν. 1729/87 περί ναρκωτικών.


Όμως, όπως μας πληροφόρησαν, από λάθος του μηχανογραφικού συστήματος περικόπηκαν συνταγές, ενώ ήταν θεωρημένες. Για τον λόγο αυτό, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, στο τηλέφωνο 210 3407402.
Επίσης, για όσες δίμηνες συνταγές έχουν περικοπεί, δίνεται η δυνατότητα να ζητήσετε να πληρωθείτε τη μισή αξία της συνταγής ως συνταγή του μήνα, αφού επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία της Κεντρικής Μονάδας του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, στο τηλέφωνο 210 3407402».

Πηγή: www.f-kosmos.gr